Saturday, April 6, 2013

SENYAP SUNYI SAHAJA CIK SARAH SENGET KITA

Salam sayang buat yang masih sudi singgah membaca meskipun kini Sarah kurang mencoretkan catatan yang terkini maupun luahan rasa seperti dulu. Kali ini Sarah ingin membebel mengenai pemandu, LAGI. Boleh? Haaa... boleh atau tidak, Sarah telah mengambil keputusan untuk membebel lagi mengenai tajuk yang sama. Haissss... (macam dah tiada idea lain kan? It's that obvious, right? Yeah right...!!!)

Kenapa ada segelintir pemandu yang teramat gemar memandu kereta mereka:

1. dengan sangat perlahan ( 40 kmj ) di jalan yang mempunyai had laju 60 kmj?
Sangat 'annoying' apabila ada pemandu yang SANGAT suka memandu dengan kelajuan ini. Sebabnya cik Sarah? Iyelah, dah memandu dengan perlahan itu, silalah ke lane kiri. Pemandu lain yang ingin tiba ke destinasi mereka dengan 'selamatnya' perlukan laluan kanan untuk meneruskan perjalanan. Bukannya kami minta untuk anda menambah kelajuan pun, haisss

# think positive cik Sarah: mungkin kenderaan pemandu itu bermasalah, jadi kelajuannya memang tidak dapat pergi lebih dari itu, mungkinkah...?

2. apabila telah tiba di simpang untuk masuk baru mahu memberi isyarat?
Serius ini satu lagi masalah dengan pemandu masa kini. Berat sangatkah tangan di stereng itu untuk menekan lampu isyarat ke kiri atau pun ke kanan apabila anda hampir tiba ke destinasi anda? Tolong boleh tak? Terutama pemandu yang 'amat malas' sebegini agar 'rajinkanlah' memetik suis lampu isyarat itu agar kami para pemandu yang badan keletihan kerana bekerja sepanjang hari di belakang anda dapat meneruskan perjalanan dengan selamat. Boleh tak?

3.  menghimpit kenderaan yang telah lama beratur di dalam kesesakan?
Ini kerap berlaku apabila mereka ternampak pemandu di dalam adalah pemandu wanita. Betul-betul sakit jiwa tahu tak? Kita dah beratur dengan penuh sabar, menunggu giliran untuk melepasi kesesakan yang adakala boleh buat kita naik angin, tiba-tiba datang satu 'muncung' kenderaan cuba 'mencucuk' masuk untuk memotong barisan dari tepi. Eiii... Terasa seperti muka bakal berubah dari riak bersahaja kepada rupa yang bakal menakutkan. 

Sekali lagi wahai para pemandu yang merasakan diri itu 'teramat' hebat di jalan raya, tolonglah... Tolong berhemah ketika memandu. Jangan harap orang di dalam kenderaan lain faham apa yang anda ingin lakukan ketika memandu, kerana tiada seorang pun tahu kecuali diri anda sendiri. Jadi, sila patuhi tataterbib ketika memandu dan paling penting sekali lagi, BERHEMAH yer...


P/S: Serius letih untuk membebel mengenai pemanduan lagi. Penat tau! o_O


  
 

4 comments:

 1. seriously da lama tak baca bebelan u..hoho

  ReplyDelete
 2. seriously da lama tak baca bebelan u..hoho

  ReplyDelete
 3. TQ sbb suka tgk i membebel entah apa2 kannn...
  huhuhu

  #although bebelan lebih kurang sama ngan posting sblm ini o_O

  ReplyDelete
 4. haha..keep up ur work!good to have u back!

  ReplyDelete