Tuesday, January 18, 2011

Selamat Malam Cik Sarah Senget

Salam sayang semua,

Dah malam nie, eh... Cik Sarah senget post lagi 1 entri ke nieh? Biar betul? Huhuhu, jangan tak caya pulak ye. Sarah tengah bosan tahap adik beradik gaban dah nie. Sebab? Hehehe... Satu hari suntuk Sarah tak dapat nak contact my Mr Camry. Haisss... sibuk sesangat mr Camry hari nieh.

Ok lah, Sarah taknak merepek yang bukan-bukan pulak. Apa kata layan video mengong yang Sarah dapat dari seorang teman. Gila... Huhuhu

video

P/S: Moral of the video? Bila berjalan tu janganlah perasan yang paling hensem yer... Tak kiralah anda tu bos ke anak bos ke, executive ke...Sia-sia kena himpit dengan pintu lif. Haru, haru... :D



Monday, January 17, 2011

Salah Nombor? Atau Buat-buat Salah No...???

Tepat jam 7.18pm telefon Sarah berbunyi. Nak tahu lagu apa yg cik Sarah senget gunakan untuk ringtone telefon Sarah? Haaa... Jeng jeng jeng... Sila klik pada video youtube dibawah...




Cik Sarah senget bukan nak cerita tentang ringtone Sarah pun, saje je nak intro entri ni lain sikit sebab dah lama tak berkarangan, jadi 'enjin' Sarah ni macam dah slow sikit, huhuhu. Cik Sarah dengn kompidennye buat lah entri senget dua kali ganda, heheh... Boleh?

Berbalik kepada kisah telefon Sarah tadi, begini perbualan singkat yang terjadi antara Sarah dan si pemanggil ni tadi.

(Melihat no yang terpapar tidak dikenali. Biasanya Sarah tak jawab, tapi entah kenapa Sarah boleh jawab pulak waktu itu...haisss...)

Pemanggil: Hello, assalamualaikum. (Wah, penuh sopan santun dia bagi salam. Macam tau aje yang jawab tu seorang perempuan... o_O)

Sarah: Waalaikummussalam. (Sarah biasanya akan jawab salam sahaja kerana biasanya Sarah tak suka nak tanya banyak-banyak. Biar orang yang panggil yang cakap banyak, hahaha...**KEJAM? Tidak sama sekali...;P)

Pemanggil: Boleh saya bercakap dengan Mak Andak yada-yada-yada bla-bla-bla...??? (sorry ye, Sarah tak ingat nama orang yang disebut. Sarah cuma dapat tangkap 2 nama pertama tu saje, sebab dia sebut cepat dan Sarah tak faham, serius!)

Sarah: NAK CARI SIAPA? (Haa... dah cap-lock kan, huruf besar semua. Meaning? Sarah dah tekan kuat sikit suara sebab nama orang yang dicari tak dikenali, lepas tu suara si pemanggil tu macam Sarah kenal yang teramat sangat.)

Pemanggil: Saya nak bercakap dengan Mak Andak yada-yada-yada bla-bla-bla. Dia ada tak? (wahh, dah lah Sarah tanya untuk dia faham bahawa orang yang dia cari tu bukan guna no Sarah ni, still dia nak cari jugak nama tu lagi.)

Sarah: Maaflah, awak salah no ni. Tak ada orang nama tu kat no ni.

Pemanggil: Oh, ye ke? Awak siapa? (Aik? Dah kata salah no tak reti-reti nak letak phone kan? Bila orang yang konon-konon 'tersalah no' ni tanya ayat ni yang buat Sarah dah tak senget lagi ni...Grrrr... O_O)

Sarah: Eh, awak nak cari siapa sebenarnya? Kenapa pulak nak tanya saya siapa? Dah tentu no yang awak call ni no saya. Orang yang awak cari tu takdelah kat sini. Maaf saya ulangi, AWAK SALAH NO NI YE... (Haa... Sarah dah tak senget kan...? huhuhu)

Pemanggil: Oh, maaflah. Ni bukan kat hospital ke? Ni kat mana ni? (Haihh...dia pusing pegi hospital pulak. Konon emergency lah pulak kan? Siap tanya kat mana pulak.)

Sarah: Saya ni sekarang dalam negeri Johor. Ada apa-apa lagi soalan bernas awak nak tanya???

Pemanggil: Err... Saya pun dalam Johor jugak. Marah ke? Sorry lah ek. Saya salah no agaknya.

Dan panggilan tersebut tamat di situ sahaja. Haa... Satu yang buat Sarah masih tak boleh lupa panggilan tersebut adalah kerana suara pemanggil tersebut. Sarah amat kenal dengan intonasi suara pemanggil itu. Seseorang yang pernah Sarah kenali sikap dan perangainya suatu masa lalu. Bagaimana orang itu gemar mengenakan Sarah tak kira masa, sampaikan Cik Sarah senget pernah menangis sebab terlalu marahkan dia. Hahaha... Sampai menangis kan menahan marah, buruk perangai Sarah yang senget nieh.

Itu cerita lama. Cerita zaman 'mude remaje', ahahaha. Bila dikenang balik, tersenyum sendiri sahaja. Walaubagaimanapun, Sarah tetap nak kupas isu yang tak berapa nak serius nieh sebenarnya. Bila dah salah no tu, bila dah dengar suara tu macam lain sahaja, di hujung talian tu kedengaran suara yang tidak dikenali, silalah tak perlu buang duit bil telefon atau duit prabayar tu konon-konon nak explain nak cari orang di no tersebut. Dan tak perlulah nak bertanya itu dan ini, nak jadi wartawan ke nak jadi polis sukarela ke, tak perlu semua tu... Sememangnya orang yang anda cari tu memang tak akan ada tak kira seberapa banyak soalan yang anda tanya, understand? Hishh... 

P/S: Moral of the story? Zaman sekarang ni dah terlalu banyak no telefon. Jadi tak hairanlah jika kerap berlaku salah dail atau salah no ni. Cuma bahagian tak faham bila sudah diterangkan salah no tu yang rasa macam nak jadi Miss Incredible-Hulk, boleh tak? Huhuhu... Bahaya kalau betul2 bertukar jadi kaler hijau. :P