Wednesday, June 26, 2013

WATAK HERO TENGGELAM KEPADA WATAK JAHAT

Gambar ihsan Encik Google :)
Salam sayang semua.

Sudah lama cik Sarah menyepi, kesibukan yang tidak dapat dielakkan dan beberapa percubaan cik Sarah untuk 'mencuri masa' juga tidak berjaya. Maka dengan sedihnya, ruangan bebelan ini semakin menyepi sejak akhir-akhir ini.Antara teraju utama :)

Baiklah, cukup dengan intro pendek diatas. Sebagaimana yang tertera di tajuk, kali ini cik Sarah mahu membebel tentang filem terbaru yang baru cik Sarah tonton tempoh hari. Man of Steel, atau lebih tepat filem Superman versi 2013. Seperti kebanyakkan filem Superman yang lain, filem ini berkisar tentang kisah watak utamanya iaitu pendatang dari planet Kripton ke bumi iaitu Kal-El a.k.a Clark Kent dan mengikut pemahaman cik Sarah lah ye, dialah satu-satu warga akhir planet tersebut kerana telah dihantar ke bumi oleh ibubapanya demi menyelamatkan nyawanya dari musnah bersama planet tersebut (entah betul atau tidak pemahaman Sarah tentang ini kerana sejak kecil menonton filem atau kartun Superman inilah yang Sarah ingat huhuhu). Dan demi menjaga identitinya keluarga angkatnya dibumi mengajarnya untuk bersabar dengan apa jua keadaan maupun situasi dialaminya, dan dia mahir dengan sifat tersebut.

Apakah itu semua ada dalam filem ini? Jawapannya, iya. Dan bagi cik Sarah, filem ini kurang 'thrill'nya kerana tiada aksi yang biasa dilihat apabila Clark Kent berusaha mencari jawapan untuk kejadian aneh tatkala melawan Luthor Corp dalam Smallvile. Bagaimana dia melawan dengan ketidakbenaran di dalam Smallvile, dan wataknya lebih menyerlah di dalam Smallvile berbanding dalam Man of Steel. Dan dari mata kasar Sarah, dalam filem ini watak jahat oleh General Zod lebih menyerlah berbanding Superman, mungkin kerana dialog untuk Superman kurang berbanding General jahat itu, yang mana Sarah lihat pembawakan pelakon yang membawa watak jahat ini 'facial expression'nya lebih hebat yang mana watak Superman hanyalah bermodalkan 'six-pax'nya sahaja. Dan, cik Sarah rasa 'bosan' menonton watak Superman. Serta 'outfit' Superman kali ini juga kurang menarik, warnanya malap. Betul ada pengubahsuaian yang mana 'warna merah' sebelum ini yang ketara dibahagian luar pakaian itu telah pun 'dimansuhkan', namun penggunaan tona warna pada 'outfit' seorang hero yang malap sebegitu amat  mengurangkan daya penarik pada hero itu sendiri. Dan apabila kemalapan watak ditambah dengan kemalapan outfit nya, dengan secara automatiknya filem ini tidak dapat cik Sarah ketegorikan bagus, tetapi hanya biasa sahaja.

Antara babak di dalam filem ini :)
Namun ini hanyalah pandangan cik Sarah yang senget ini. Jadi jika ada yang berpandangan berbeza dengan cik Sarah maaf lah ye.

#oh ya, kenapa pelakon yang melakonkan Superman sebelum ini, Brandon Routh tidak diambil semula? Sarah rasa dia lebih sesuai membawa watak ini. Kerana Sarah rasa aura dia bila membawa watak Clark Kent lebih menarik berbanding Henry Cavill. :)

##Nak beritahu juga, cik Sarah tak rasa rugi pun menonton sebab teman cik Sarah yang belanja menonton. Jadi, tak rugi kan...? Huhuhu

Para Superman.
Favorit Sarah yang tengah tu :)
Posted via Blogaway V4.6

No comments:

Post a Comment